Jeg vurderer, den gamle har tinnitus i sine ører

Jeg tror, at far eventuelt har fået en lidelse kaldet tinnitus, og han har derudover fået en nedsat hørelse. Tinnitus er en lydopfattelse, du kan have, trods det at der ikke kommer lyd i ørene fra omverdenen. Den gamle beskriver det som, at det suser i hans øre. Nu har det stået på i noget tid, og det virker som om, at det nok bliver værre og værre. Det er meget svært for mig, for han har altid været den, der lyttede, såfremt jeg ville ud med noget. Nu da han ikke har sin gode hørelse længere, men en nedsat hørelse, har vi ikke knevret så meget sammen, det længes jeg efter.

Grunden til, at farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, for han var håndværker i sine unge dage og gjorde ikke brug af høreværn. Det er i hvert fald mit gæt. Der antages, at tinnitus stammer fra bristede høreceller i den indre del af øret, sikkert også grundet en støjskade. Det minder mig faktisk om, at jeg skal sige til min bror, der er bassist, at han skal huske at gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til ørelægen i morgen, som så vil vurdere hans hørelse. Hans læge vil sandsynligvis videresende ham til en høreklinik, som må lave et nøje eftersyn af hørelsen. Så vil der blive snakket om, om løsningen er et høreapparat.

Der er flere forskellige slags høreapparater, og hvert enkelt høreapparat bliver reguleret, så det kan passe til ens høreproblem. Jeg regner med, at den gamle skal have et høreapparat, som skal sidde bag øret. Høreapparaterne er fremstillet af to bestanddele; apparatet selv bag øret og en lydslange, der leder lyden ned til en øreprop i ørets indhak og derefter ind til trommehinden. Ovenstående høreapparater anvendes ved slemme høreproblemer og til mennesker, som selv skal kunne indstille lyden. Man bestemmer selv, om man vil behandles og få høreapparatet gratis af offentlige høreklinikker, eller hvorvidt man godt kunne tænke sig et tilskud til at købe høreapparatet hos en blåstemplet privat høreklinik eller af forhandlere, der er i samarbejde med høreklinikker. Efter min mening er det luksuriøst, at det kan modtages helt omkostningsfrit hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Som nævnt har min far haft et støjende job, og det var jo når alt tages i betragtning en nødvendighed at anvende høreværn, er han et godt eksempel på, da for høje lyde nemlig evt. vil give dig høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at sådan cirka tres procent af de mennesker, der arbejder i et støjfyldt miljø, ikke gør brug af høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et job som rockmusiker, og jeg er sikker på, at også han vil blive den uheldige ejer af nedsat hørelse, på betingelse af at han ikke snarest muligt begynder at benytte musikerhøreværn, mens han er ude at spille.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.