Jeg lever dagligt med tinnitus – kan et høreapparat afhjælpe generne…?

Som 63-årig, har jeg følt, som så mange andre, hvorledes det føles at skulle leve med en livslang øre-lidelse. Jeg har vores praktiserendes læges troværdige ord på, at jeg lider af en mild grad af tinnitus. Jeg har i lang tid været plaget af en ”susen” for ørerne! Desværre ændrede det sig til at være en konstant lyd i stedet for…! Og så blev jeg først overdrevent skræmt… Af den årsag, at jeg havde fået fortalt nogen dumme anekdoter om, hvor temmelig meget mænd og kvinder m tinnitus kæmper med smerterne!! Jeg havde fået forklaret, at patienter m tinnitus i starten bliver næsten vanvittige… Og jeg ka’ bestemt vedkende mig denne oplevelse. Til at starte med var jeg ligeledes meget tæt på at blive skør i hovedet! Men alligevel må jeg dog sige, at mit hoved efterhånden blev virkelig meget bedre… I dag kan jeg ha et helt ”almindeligt” liv til trods for min irriterende tinnitus! Jeg mener, at det simpelthen skyldes, at, man tilvænner sig sin tinnitus. Dét betyder jo ik’, at jeg ik’ tænker på min tinnitus, men det betyder, at jeg i perioder ka glem min tinnitus…

Min kompetente huslæge har sagt til mig, at de fleste mennesker der har fået konstateret tinnitus har fundet glæde i et høreapparat!! Det blev selvfølgelig lagt fast, at det ej er alle msk. som lider af tinnitus, der får glæde af et høreapparat. Men i kolossalt mange tilfælde kan et helt specielt høreapparat forbedrer de fantomsmerter, som tinnitus giver…! Jeg har af den årsag tænkt mig at afprøve det på egen krop! Jeg har af den grund aflagt et visit hos en forretning, der ved alt om høreapparater, specielt designet til mennesker der lider af tinnitus. Jeg er meget spændt på at prøve, om et høreapparat virkelig er i stand til at forbedre min livskvalitet… Jeg har i perioder konsulteret ”alternative” behandlere for at afgøre, om de ku hjælpe mig, men desværre uden de store forbedringer. Så jeg krydser fingre for, at et høreapparat ka forbedre min situation. Fordi jeg er ved at løbe tør for gode ideer!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.