Behov for tips ved køb af rensebar, dieselpumpe eller adblue udstyr?!

Rens mindre udstyr med en rensebar

Skal du rense mindre dele, værktøj og udstyr på autoværksteder er en rensebar brugbart. Rensebaren opererer ved, at væsken via luft presses kontinuerligt gennem børsten under lavt tryk. En rensebar fungerer med et princip om recirkulation, hvor den tager ren væske fra beholderens øverste del, mens de aflejrede smudspartikler bundfælder sig – altid væk fra væsken øverst.

Når beholderen er proppet med skidt, leverer du den til ødelæggelse på kommunekemi og udskifter beholderen med en frisk tank med rensevæske. Det er en hensynsfyld vej til afrensning.

Køb korrekt udstyr til adblue

Miljøkravene til udstødning fra diesellastbiler blev strammet op i 2006. Kører ud på Europas veje i bus eller lastbil, er Adblue (der i øvrigt ikke er blåt) relevant. Adblue ligger i en tank for sig selv, hvorfra den ledes over i udstødningssystemet forbi katalysatoren. Der sker en reaktion, som ændrer de farlige NOx-partikler til kvælstof og vand, der lever op til alle miljøkrav.

Husk at opbevare adblue frostfrit. Adblue (der i øvrigt ikke er blåt) krystalliserer til en fast masse ved omkring minus 11 grader. Adblue bliver dog ikke ødelagt men bliver flydende igen, når det får varme.

Ønsker du at slippe for at beskadige adblue væsken bør du kun benytte udstyr specialt til adblue. Kommer du adblue væsken gennem andre pumpetyper eller på tomme sprinklerdunke kan AdBlue ødelægge katalysatoren og beskadige de mekaniske.

Skal du have ny eller repareret dieselpumpe?

Drypper din dieselpumpe. Så skal du en tur på værkstedet og se, om du skal få den ordnet – måske skal dieselpumpen blot have ny pakning – eller om du er nødt til at få en ny. Tag i øvrigt et værksted for køretøjer til diesel.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.